Sydänkarjalan tarina

Sydänkarjala on seutu, jonne ihmiset voivat tulla viettämään aikaa itsensä kanssa ja kuulla omat ajatuksensa. Maaseudun rauhallinen tahti ja tekeminen rauhoittavat kuin itsestään. Voit sulkeutua omiin oloihisi tai olla yhteydessä muihin – täällä kukin löytää oman tapansa olla.

Sydänkarjalan luonto näkyy jokaisesta ikkunasta ja ovesta ulos astuttaessa. Jos ei vettä ja rantaa, niin metsät ja harjut. Aina löytyy nähtävää ja tekemistä.

Sydänkarjalassa tapaat kiireettömiä ihmisiä, joiden ei tarvitse suojautua muilta sulkemalla itseään. Vaikka onkin hiljaista, niin täällä puhellaan menemään ja välitetään aidosti – kohdataan ihmiset sellaisina kuin he ovat.

Kiireettömyys

Sydänkarjalassa ei ole kiire. Seudun hiljaisuus irtaannuttaa arjesta ja poistaa stressin. Matkailijat tulevat tänne itsensä vuoksi, oman näköiselle matkalleen.

Etäisyys

Sydänkarjala on syrjässä, mutta lähellä. Täällä ihmisillä on tilaa olla auki ja energiaa kohdata toinen aidosti. Saattavat jopa jutella. Ja jos eivät paikalliset kiinnosta, pääsee täältä nettiinkin kuitua pitkin.

Maalaisuus

Sydänkarjalan tavalliset asiat ovat kaupunkilaisille eksotiikkaa. Kulttuuri musiikkeineen ja ruokineen tehdään itse, karjalaisia perinteitä mukaillen. Ei tarvitse muuta.

Luonnollisuus

Luonto on Sydänkarjalassa lähellä ja sellaista kuin se on. Pätee myös ihmisiin. Luonto antaa alueelle rikkaan luonteen ja antimet - ei ole kuin poimia.

Sydänkarjalan kunnat

 

© 2023 Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi