Saapuminen Sydänkarjalaan

Alueen kulkuyhteydet

Autolla

Sydänkarjalan aluetta halkoo VT6, jota pitkin tänne on itse ajaen kaikkein helpoin ja nopein tulla. Riippuen lopullisesta määränpäästä kertyy matkaa Helsingistä noin 400 km, Joensuusta 70 km ja Savonlinnasta 80 km. Pienempiä sivuteitä käyttäen matka-aika hieman kasvaa, mutta nähtävää ja koettavaakin toki löytyy, kuten Arvinsalmen Lossi Iso-Nestori.

 

Junalla

Sydänkarjalan alueelta löytyy kaksi toiminnassa olevaa rautatieasemaa, Kitee ja Kesälahti. Näistä Kesälahden rautatieasema sijaitsee noin 1,7 km päässä keskustasta. Kiteellä rautatieasemalle on matkaa keskustasta noin 7 km.

Mikäli tarvitset kuljetuksen juna-asemalta eteenpäin, kannattaa taksi varata etukäteen. Taksikeskuksen puhelinnumero on 060 110 100. Taksin palvelunumero on maksullinen.

Tarkista juna-aikataulut VR:n verkkosivuilta

 

Linja-autolla

Sydänkarjalan alueelle pääset tulemaan myös linja-autolla. Joensuusta ja Savonlinnasta kulkee päivittäin useita linja-autovuoroja Sydänkarjalan kolmeen kuntaan. Näitä yhteyksiä hyödyntäen myös alueen sisällä liikkuminen on etukäteen suunniteltuna varsin vaivatonta.

Voimassa olevien julkisten linja-autoyhteyksien aikatauluja voit tarkastella seuraavien sivujen kautta:

Matkahuolto

Joensuun seudun joukkoliikenne

 

Lentäen

Halutessasi pääset Sydänkarjalaan myös lentoyhteyksiä hyödyntäen. Lähimmät lentokentät löytyvät Joensuusta (70 km) sekä Savonlinnasta (90 km). Molemmilta lentokentiltä löytyy suorat lentoyhteydet Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Lentokentiltä pääset Sydänkarjalaan helpoiten joko käyttämällä julkisia liikenneyhteyksiä, vuokraamalla auton lentoasemalta tai vaihtoehtoisesti sopimalla kyydeistä majoitusyrityksen kanssa.

Tarkista lentoaikataulut Finavian verkkosivuilta

 

Vesiteitse

Sydänkarjalaan on mahdollista saapua myös vesiteitse. Vierasvenesatamat löytyvät Kiteeltä ja Rääkkylästä.

Kitee, Puhos

Kesälahti, Karjalan Kievari

Kesälahti, Ruokkeen lomakylä

Rääkkylä, Paksuniemi

© 2023 Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi