Sovintola

Käsityön, kulttuurin ja yhdessä tekemisen talo Sovintola

Satavuotias kansakoulu on monipuolinen matkakohde Kesälahden pitäjässä. Sovintola on kulttuurin, taiteen, käsityön, yhdessä tekemisen ja viihtymisen talo, joka on täynnä historiaa ja nykypäivää.

Sovintolasta löytyy paikallisten käsityöläisten käsityöpuoti, antikivariaatti ja tasokkaita taidenäyttelyitä. Talon yläkerrassa on kaksi viehättävää majoitushuonetta, Kertun ja Tyynen kammari. Upea 100 vuotta vanha puutarha ympäröi tunnelmallista puutaloa.

Sovintolan kulttuurikammarissa on läpi vuoden tasokkaita taidenäyttelyitä.

Tule vierailemaan, Sovintolassa voit nauttia taiteesta, yöpyä ja levätä 100-vuotiaassa talossa, herkutella kahvilan tuotteilla ja viettää aikaa.

Sovintolan kesän tapahtumia voit tarkastella tapahtumakalenterista.

Puodit

Puodeista löydät monenlaisia paikallisia kädentaitajien tuotteita. Tarjolla on runsas valikoima mm. erilaisia tekstiilejä, neuleita ja kudonnaisia, keramiikkaa ja muita kädentaitotuotteita.

Kirjakammari

Kirjakammarista löydät edullista lukemista laidasta laitaan, ja voit vaikka istahtaa kammariin lueskelemaan.

Majoitus

Majoitustilaa vuokrataan lyhyempään oleskeluun kesäisin, talvella tilat ovat varattavissa residenssitoimintaan. Kertun kammarissa majoittuu mukavasti 1-3 henkeä, ja Tyynen kammarissa on lisäksi tilavat työskentely- ja oleskelutilat.

Suoramyynti

Suoramyynti Sovinnonsillalla on avoinna kesällä. Tarkemmat ajat löydät kalenteristamme. Suoramyyntipäivissä myynnissä on esimerkiksi leipää ja muita leivonnaisia, kauden kasviksia ym.

Kahvila

Sovintolan tienpuolimmaisessa päädyssä palvelee Matamin Lumon kahvikammari.

Osoite

Pyhäjärventie 8, 59800 Kesälahti

Aukioloajat

Katso myös

© 2023 Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi