Sirolan lammastilan tilapuoti

Grilliherkkuja ja villatuotteita Sirolan tilapuodista

Tohmajärvellä sijaitsevan Sirolan luomulammastilan tilapuodista löydät taatusti tuoreet ja paikalliset eväät kesän grillijuhliin. Näiden tuotteiden kanssa ei voi mennä vikaan, sillä Sirolan Tilan karitsaa® käyttävät myös lukuisat suomalaiset ravintolat. Puodin valikoimasta löytyy lihatuotteiden lisäksi myös runsas valikoima erilaisia villatuotteita.

Lihatuotteet

Tilapuodin tarjonnasta löytyy runsas valikoima lihaherkkuja aina pihvikaritsan paloista erilaisiin lampaanlihajalosteisiin ja -säilykkeisiin. Oxford Down -lammasrodun liha on miedon makuista, vähärasvaista ja erittäin herkullista. Rodulle ominaisesti osa rasvasta on marmoroitunut lihakudoksen sisään, mikä takaa mehevän maun kypsennyksen jälkeen. Tuotteet ovat myös sananmukaisesti lähilihaa, sillä ne teurastetaan vain 30 km päässä Kiteen Puhoksessa. Tuorelihasesonki ajoittuu heinä-marraskuun väliseen aikaan ja muina aikoina tuotteita on saatavilla rajoitetusti pakasteena.

Villatuotteet

Oxford Down –rodusta saatavat lampaantaljat ovat muhkeita ja sopivat moneen käyttötarkoitukseen niin vauvalle, vaarille kuin lemmikillekin. Muhkeuteensa viitaten lampaat myös tuottavat paljon villaa. Rodun villa ei ole herkkää huopumaan ja se on laadultaan pitkäkuituista, hienoa, tiheää ja kimmoisaa. Nämä ominaisuudet tekevät siitä esimerkiksi mainion vaihtoehdon toppausvillaksi. Raakavillan työstää Pirtin Kehräämö Etelä-Savon Hiirolassa. Tilapuodin tarjonnasta löytyy runsas valikoima Pirtin valmistamia lankoja, huovutusvillaa ja hahtuvalankaa. Jälleenmyynnissä on myös Lahtisen huopatehtaan valmistamia huopa- ja aamutossuja sekä paikallisten käsityötaitajien tuotteita.

 

Osoite

Sininentie 553, 82600 Tohmajärvi

Aukioloajat

Katso myös

© 2023 Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi