Saaristo Trail

Oravisalon ja Varpasalon saarten alueella kulkeva retkipyöräteitti. Reitin pituus maksimissaan 50 km. Myös lyhyemmät reitit ovat mahdollisia.

Saaristo Trail on osa Karelianpolut -reitistöä. Reitti kulkee Oravisalossa ja Varpasalossa asfaltti-, sora- ja metsäteillä, joilla voi ajaa ns. tavallisellakin pyörällä. Saimaan saariston kaunis järvi- ja maalaismaisema uniikkeine levähdyspaikkoineen on kokemisen arvoinen.

Pohjoisen Saimaan saarilla yhdistyvät retkeily, pyöräily, luontoharrastus ja taide. Taiteilija Hannes Aleksi Hyvösen luomat taukopaikat ovat itsessään taideteoksia. Kalevalasta ja saarten luonnosta innoituksensa saaneet teokset ”Sotka, sorea lintu” ja ”Pesä” ovat osa Hyvösen ”Quelevala – Kalevala” -teossarjaa.

Saaristo Trail yhtyy paikoittain alueen luontopolkuihin, jotka tarjoavat lisää reittivaihtoehtoja. Luontopolkuja ei kunnosteta maastopyöräilyä varten. Reitti yhtyy sekä Salpapolkuun että Varpasalon patikointireittiin, jonka kautta on edelleen yhteys Apajalahden luontopolkuun.

Reittikartta

 

Rääkkylän Karelianpolkujen esittelyvideo

Osoite

Kivisalmi, Rääkkylä

Yhteystiedot

Saaristo Trailin pituus on noin 50 km, riippuen kuinka sen kiertää. Reitti on merkattu punaisilla opasteilla, ”Saaristo Trail” -kilvillä ja karttatauluilla.

Lähtöpisteet ja parkkipaikat:
1. Kivisalmi
Oravisalontie 684, 82310 Oravisalo

2. Ihalansalmen silta
Varpasalontie, 82310 Oravisalo

3. Koitontalo
Oravisalontie 1290a, 82310 Oravisalo

4. Arvinsalmen lossi
Oravisalontie 1610, 82310 Oravisalo

Palvelut: Pysäköinti, huussi, vesi

Katso myös

© 2023 Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi