Puun Sielu

Kansainvälisen tason puutaidetta Puun Sielussa

Tohmajärven Onkamossa sijaitsevasta Puun Sielusta löydät perinteiseen karjalaiseen tyyliin rakennetun hirsilinnan, joka on jo itsessään nähtävyys. Upean ulkoasunsa lisäksi hirsilinna kätkee uumeniinsa myös monipuolista puutaidetta, jota on Ylen Egenland-matkaohjelmassakin keretty esitellä.

Hirsilinnaa ympäröivässä puulajipuistossa pääset tutustumaan kymmeniin eri puulajeihin. Puutarha sisältää lisäksi useita kauniita yksityiskohtia karjalaistyylisine piharakennuksineen ja erikoisine taideteoksineen, kuten kesällä 2020 järjestetyn Praznik Topora -moottorisahaveiston Suomen osakilpailun kilpailutyöt. Alueella pääseekin hienosti kokemaan puun monimuotoisen elämän aina sen kasvuvaiheesta valmiiksi lopputuotteeksi asti.

Kansainvälisesti korkeatasoisessa myyntinäyttelyssä on esillä sekä suomalaisella että ulkomaisella ammattitaidolla luotuja sorvaus-, puureliefi- ja intarsiatöitä. Näyttelyn sisältö ulottuu aina perinteisistä karhuista moderneihin kansainvälisiin veistoksiin. Tämän hetken erikoisuutena nähdään maailman ensimmäinen kansainvälinen Michael Jackson puutaiteessa -näyttely. Monipuolisesti eri kansallisuuksia edustavien puunveistäjien luomat taideteokset kunnioittavat Michael Jacksonin monipuolista taiteellista perintöä ja kuvaavat hänen taiteilijuuttaan, lahjakkuuttaan, rohkeuttaan sekä humaaniuttaan moniulotteisesti.

Myynnissä on myös mm. koruja, lahjatavaroita ja käyttöesineitä. Tämä onkin erinomainen paikka etsiä uniikkeja matkamuistoja sekä tuliaisia. Lisäksi pihapiirin vanhasta navetasta löytyvät tilat ruokailuun ja kahvitteluun tai vaikkapa kokouksien järjestämiseen.

Osoite

Vehkavaarantie 250, 82360 Tohmajärvi

Aukioloajat

Katso myös

© 2023 Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi