Pekan Trail

Vaativa ja hyviä maastoajotaitoja edellyttävä kaksisuuntainen reitti. Nousua / laskua 265m. Reitti tarjoaa mielekästä ja fyysisesti haasteellista maastopyöräilyä sekä polkujuoksua.

Lähtöpiste on Tohmajärven liikuntahallilla. Lähinnä lähtöpistettä reitillä liikutaan pururataa pitkin. Reitin alussa on huomioitava myös reitin läheisyydessä sijaitseva frisbeegolf –rata.

Reitti kulkee pääosin kuusivaltaisessa ja vehreässä vaaramaisemassa. Hernevaaran päällä on taukopaikka, jossa myös pöytä evästelyä varten. Sieltä aukeaa kaunis näkymä Tohmajärven suuntaan. Retti ei ole kuin yhdessä kohdassa hieman teknisesti vaativa, mutta reitillä on useita vaativia nousuja ja laskuja. Kahdessa kohdassa hankalat paikat ylitetään lankkusiltoja pitkin ja suoosuus on sorastettua polkua.

Pekan Trail yhtyy paikoittain alueen luontopolkuihin (merkitty keltaisella), jotka tarjoavat lisää reittivaihtoehtoja. Luontopolkuja ei kunnosteta maastopyöräilyä varten. Reitti yhtyy Piilovaara Trailiin ja sen kautta on edelleen yhteys Kirkkoniemi Trailiin.

GPX-tiedosto

Reittikartta

 

Esittelyvideo Tohmajärven Karelianpoluista

Osoite

Kirkkotie 10, 82600 Tohmajärvi

Yhteystiedot

Reitin lähtöpiste ja parkkipaikka löytyy Tohmajärven liikuntahallilta. Polun varsinaisena aloituskohtana toimii pururata. Pekan Trail on merkattu maastoon punaisella värillä.

Pituus: n. 7,5 km

Palvelut: Pysäköinti, WC, vesi, suihku (Liikuntahalli)

Liikuntahallin aukioloajat ja palvelut:

Katso myös

© 2023 Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi