Paksuniemen satamaravintola

Paksuniemen satamaravintola – Nostalginen kohtaamispaikka

Paksuniemi on Sydänkarjalainen vapaa-ajanviettopaikka parhaimmillaan – paljon iloisia ilmeitä ja tapahtumia vapusta elokuun loppuun. Asiakaskunta on moni-ilmeinen: kuhiseva satama on veneilijöiden ja jetteilijöiden suosima, ja myös karavaanarit ovat löytäneet luonnonkauniin Paksuniemen monipuoliset palvelut.

Kylän väkeä, kesäasukkaita ja turisteja houkuttavat rantapromenadi, saunat, hiekkarannat ja Satamaravintolan antimet. Lähikuntien asukkaat löytävät perille koko perheen voimin mainiosti maanteitse, ja motoristeille Paksuniemi on luonteva varikko Pyhäselän ympäriajelulla. Majatalo taas on lomailijoiden tyyssija, puheensorinasta erottuu suomen murteiden lisäksi silloin tällöin myös ulkomaan kieliä. Pihapiirissä sijaitsevat myös Satamapuoti, Myllymuseo taidegallerioineen ja Paksuniemen kesäteatteri.

Ravintola

Kodikas satamaravintola tarjoaa kahvila-konditoriatuotteiden ja jäätelöiden lisäksi monipuolisen menun. Paksuniemen suuren suosion saavuttaneita pizzoja, burgereita, salaatteja, ala Carte- ja grillimenu-annoksia voi nautiskella myös laajalla terassilla järvinäkymiä ihaillen ja vaikkapa ”Paksut Pojat” -olutta tai -siideriä siemaillen.

Meijerin majatalo & aitat

Meijerin majatalossa voi aistia menneen ajan maalaisromantiikkaa. Paksuniemen historiallisen myllymeijerin työväen asunnot on entisöity viehättäviksi teemahuoneiksi.

Meijjerskan kammari, Tonkkamiesten kämppä, Hilja-maitotytön huone ja Myllärin tupa & kammari kutsuvat viihtymään. Meijerin jykevät seinät ja ikkunasyvennykset tuovat huoneisiin persoonallisuutta, raikkautta ja upeita taulumaisia järvinäkymiä. Aittamajoitus on eksoottinen ja edullinen yöpymisvaihtoehto seikkailumielisille.

Vierasvenesatama & karavaanarialue

Paksuniemessä kaikki satamapalvelut pelaavat täysillä heti jäiden lähdöstä aina elokuun loppuun ollen luonteva pysähdys- ja virkistyspaikka pohjoisella Saimaalla Savonrannan ja Joensuun välillä. 

Veneilijöiden lisäksi Paksuniemi tarjoaa kattavat palvelut myös karavaanareille ja telttailijoille. Satama-alueella pääset nauttimaan kauniista järvimaisemista ja monipuolisista aktiviteeteista luonnon helmassa.

Huom! Myös eläinystävät ovat tervetulleita Paksuniemeen & Satamaravintolaan.

Paksuniemi on POP!

Osoite

Paksuniementie 241, 82300 Rääkkylä

Aukioloajat

Katso myös

© 2023 Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi