Nightwish-näyttelykeskus

Kitee Tourist Information – A Nightwish Story

Yhden kiteeläisen unelmoijan ja hänen koulukavereidensa vaatimattomasta tunnelmamusiikkiprojektista on kasvanut kansainvälinen metallimusiikin jättiläinen, jonka faneja löytyy maailman kaikista kolkista ja kaikilta elämänaloilta.

Nightwish on maailman suosituin sinfonista metallia esittävä bändi. Se on myynyt urallaan yli kymmenen miljoonaa levyä, saanut kymmeniä kultalevyjä kaikkialta maailmasta ja tehnyt kahdeksan menestyksekästä maailmankiertuetta. Se on oman musiikkilajinsa pioneeri ja suomen rockhistorian kansainvälisesti menestyksekkäin yhtye.

Ainutlaatuinen kokoelma

Näyttelystä löytyvät muun muassa demonauha, jonka avulla Nightwish sai ensimmäisen levytyssopimuksensa, yhtyeen jäsenten konserttikiertueillaan käyttämiä instrumentteja ja lavasteita, useita yhtyeen lukuisista musiikkialan palkinnoista, videoiden rekvisiittaa ja puvustusta sekä kaikkea muuta esineistöä, mitä yhtyeen fanit vain voivat toivoa näkevänsä. Ja loputtomasti lisää löytyy digitaalisista aarrekammioistamme, jotka ovat kätevästi vieraiden käytettävissä tablettitietokoneillamme.

Vieraile virtuaalisesti

Virtuaalinäyttely rakentuu varsinaista näyttelyä mukaillen kahdesta eri kerroksesta sekä huoneista, joilla on jokaisella oma teemansa. Nähtävillä on kaikkea mahdollista harvinaisista Nightwish-tuotteista yhtyeen alkuaikojen äänitteisiin ja valokuviin, palkintoihin sekä musiikkivideo- ja elokuvarekvisiittaan. Alakerrassa on nähtävillä yhtyeen soittimia vuosien varrelta.

Nightwish-näyttelyn alakerrassa on myös mahdollisuus katsoa virtuaalilaseilla 360-tekniikalla toteutettuja livetaltiointeja ja pelata erilaisia 3D-pelejä. Hyppää mukaan virtuaalitodellisuuteen ja koe yhtyeen tarinaa moniulotteisesti! Niin näyttelymateriaalia kuin 3D-pelivalikoimaakin päivitetään säännöllisesti, joten näyttelyssä kannattaa piipahtaa vaikka useammankin kerran!

Sydänkarjala travel guide 2022

Osoite

Kiteentie 13, 82500 Kitee

Aukioloajat

Katso myös

© 2023 Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi