Kirkkoniemi Trail

Helppo / osittain vaativa, mutta myös aloittelijalle sopiva kaksisuuntainen reitti. Nousua / laskua 145m. Reitti tarjoaa mielekästä ja nautinnollista maastopyöräilyä sekä polkujuoksua kauniissa kulttuurimaisemassa.

Reitti muodostuu Kirkkoniemessä kiertävästä lenkistä, jossa kuljetaan rantamaisemissa sinkkupolulla sekä asfaltti- ja hiekkatiellä. Kirkkoniemessä on erityisen kaunis kulttuurimaisema ja Tohmajärven rannalla oleva uimaranta sekä kesäisin auki oleva Pitäjäntuvan kahvila. Tällä lenkillä on myös tulipaikka Turusenniemessä.

Reitillä on edestakainen yhteys asfalttitietä ja polkua pitkin Kapakanpellolle, jossa se yhtyy Piilovaara Trailiin. Kissavaarassa on teknisesti vaativampi kalliokohta, ja pari tiukempaa mäkeä. Kissavaarasta on myös yhteys Peijonniemenlahden lintutornille ja linnustollisesti erittäin arvokkaalle kosteikkoalueelle.

Kirkkoniemi Trail yhtyy alueen luontopolkuihin (merkitty keltaisella), jotka tarjoavat lisää reittivaihtoehtoja. Luontopolkuja ei kunnosteta maastopyöräilyä varten.

GPX-tiedosto

Reittikartta

 

Esittelyvideo Tohmajärven Karelianpoluista

Osoite

Kirkkotie 590, 82600 Tohmajärvi

Yhteystiedot

Reitin lähtöpiste on Kirkkoniemessä, kirkon vieressä, jossa on myös pysäköintimahdollisuus. Reitti mukailee vihreää väriä.

Pituus: n. 5 km

Palvelut: Pysäköinti, huussi, vesi, uimaranta, kesäkahvila (Pitäjäntupa)

Pitäjäntuvan kahvilan aukioloajat ja palvelut:

Katso myös

© 2023 Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi