Kesälahden kotiseutumuseo

Kesälahden kotiseutumuseo

Kesälahden kotiseutumuseon eli Myllytuvan museoalueen piha-alue vanhoine rakennuksineen on viehättävä rauhoittumisen paikka koko perheelle. Alueen toistakymmentä rakennusta sekä vuonna 1725 rakennettu Suomen suurin Savutupa esineistöineen kertovat elämästä yhtä hyvin raskaina kuin keveämpinäkin aikoina – sanalla sanoen elämä kaikkine mausteineen on kävijän koettavaksi esillä.

Historia

Museoalueen tunnettu historia ulottuu kauaksi taaksepäin. Aivan lähellä pappilan puistossa on Kesälanden kahden ensimmäisen luterilaisen, 1600- ja 1700-luvun, kirkon muistokivi ja siitä nykyiseen kirkkoon päin seurakunnan vanhin luterilainen hautausmaa. Museoalueen mäkikumpareihin haudattiin 1690-luvun suurina nälkävuosina pohjoisemmista pitäjistä tulleita ja Kesälahdella nälkään menehtyneitä tuntemattomia kerjäläisiä.

Kesälahden kotiseutumuseo on idyllinen pihapiirin vanhoine rakennuksineen. Museon esineistö käsittää maatalouteen, kalastukseen ja kesälahtelaisten jokapäiväiseen elämään liittyviä esineitä. Museon pihasta Kirkkolammen rantaan on uusi esteetön luontopolku sekä laituri ja nuotiopaikka.

Vaihtuva näyttely:

Kesänäyttelynä naivistinen taidenäyttely Lähtisitkö? Art McConen (Nina Makkonen) 6.7.-1.8.2024. Näyttelyssä on esillä professori Unto Kupiaisen ja muusikko Pave Maijasen lyriikan innoittamana erityisesti järvimaisemiin, lähtemisiin, lähtemättä jättämisiin sekä vastaan tulemisiin liittyviä töitä.

Aitoissa, Myllytuvassa ja Savutuvassa on esillä ryijyjä ja täkänöitä.

Osoite

Kirkkotie 9, 59800 Kesälahti

Aukioloajat

Katso myös

© 2023 Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi