Karjalanruusu

Kukkapelto on uniikki käyntikohde

Karjalanruusun lähes hehtaarin kokoinen kukkapelto on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Värikäs pelto on parhaimmillaan elo-syyskuussa, jolloin se muistuttaa todellista kukkamerta.

Pellolla kasvavista leikkokukkalajeista mainittakoon asterit, oppineidenkukat sekä auringonkukat. Esimerkiksi astereita on kasvamassa 13 lajikeryhmää, joista kaikista on vielä runsas värien kirjo. Asteri onkin kaikkein paras ja kestävin leikkokukka, ja jotkut saavat sen kuivumaankin kauniisti.

Pellolla kasvaa paljon esimerkiksi ikiviuhkoja, jotka ovat paitsi hyviä leikko- ja kuivakukkia, niin myös oivallisia perhoskukkia. Parhaina loppukesän poutapäivinä pellolla on arvioitu lentelevän jopa tuhatkunta liplattajaa. Esimerkiksi vuonna 2015 pellolla oli parhaimmillaan useita satoja neitoperhosia.

Kukkapellolla voi kerätä kukkia ja kuivakukkavarastossa vierailla heinä-syyskuussa päivittäin. Elokuun puolivälissä paikalla järjestetään viikonlopun kestävä suosittu Kukkakuhhaus-tapahtuma. Kukkapellon ohella tilalla voi tutustua myös Kille-kukon kanatarhaan.

Osoite

Haapasalmentie 939, 82335 Rasivaara

Aukioloajat

Katso myös

© 2023 Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi