Hutsi Trail

Vaativa ja hyviä maastoajotaitoja edellyttävä kaksisuuntainen reitti. Nousua / laskua 203m. Reitti tarjoaa mielekästä ja sopivasti haasteellista maastopyöräilyä sekä polkujuoksua.

Lähtöpiste on Hutsin Urheilukeskuksessa. Reitin pohjoispuoli (maantien pohjoispuoli) kulkee mäkisessä ja osittain teknisessäkin (juuria ja kiviä) harjumaastossa pääosin kuusimetsän sinkkupoluilla ja latupohjilla. Tällä osuudella on reitin tiukimmat ja vaativimmat mäet sekä hienoimmat maisemat. Reitin alussa on huomioitava myös reitin läheisyydessä sijaitseva frisbeegolf –rata.

Reitin eteläosa (maantien eteläpuoli) kulkee puoliksi latupohjan luonnontilaisella polulla ja puoliksi metsäisellä sinkkupolulla. Latupohjaosuuksilla on lyhyitä, mutta melko tiukkoja ylämäkiä / vauhdikkaita alamäkiä. Sinkkupolkuosuus on korkeuseroiltaan melko tasainen.

Hutsi Trail yhtyy paikoittain alueen luontopolkuihin (merkitty keltaisella), jotka tarjoavat lisää reittivaihtoehtoja. Luontopolkuja ei kunnosteta maastopyöräilyä varten. Reitiltä on myös yhteys maantietä pitkin (0,5km) Peltola Trailille.

GPX-tiedosto

Reittikartta

 

Esittelyvideo Kiteen Karelianpoluista

Osoite

Urheilutie 7, 82500 Kitee

Yhteystiedot

Vespelin parkkipaikalle käännyttäessä näkyy lähtöpaikan infotaulu. Seurattava ns. punaista väriä jäähallille päin, josta lähtee reitti metsään. Paluu samaan paikkaan takaisin.

Pituus: n. 7 km

Palvelut: Pysäköinti, WC, vesi, kahvila, suihku (Uimahalli)

VesPelin aukioloajat ja palvelut:

Katso myös

© 2022 KESKI-KARJALAN KEHITYSYHTIÖ OY