Hakoniemi – Luova tila

Hakoniemi – Luova tila

Hakoniemi on Pohjoisen Saimaan sisävesisaaristossa sijaitseva havupuinen niemi Pohjois-Karjalassa. Rääkkylän Oravisalossa sijaitseva luova tila tarjoaa puitteet työskentelyyn ja ajanviettoon, jossa luovuus ja luonto yhdistyvät. 1920-luvun vanha maatila on saanut uuden elämän luovan toiminnan keskuksena, jossa voi järjestää työpajoja, tapahtumia, markkinointiprojekteja sekä matkailu- ja majoituspalveluja. Hakoniemi Residenssin tukiyhdistys ry ylläpitää Hakoniemi Luovan tilan yhteydessä residenssitoimintaa.

Majoitus

Hakoniemi sijaitsee vanhassa 1920-luvun hirsitalossa Saimaan saaristossa Pohjois-Karjalassa. 82 neliön rakennus on saanut uuden elämän majoitus- ja luovan työn tilana. Tunnelmallisesta hirsitalosta löytyy keittiö, oleskelutila, kaksi makuuhuonetta, sisäsauna sekä kylpyhuone ja wc-tilat. Hyvin varustetussa tupakeittiössä on myös piano. Myös yksityinen ranta, laavu ja grillikatos ovat käytettävissä.

Rannan läheisyyteen siirretty Hiljentymisen talo tarjoaa paikan rauhoittumiseen luonnon läheisyydessä.
Varustuksiin kuuluvat myös: ilmalämpöpumppu, tiskikone, mikro, pyykinpesukone, televisio ja nopea 30 Mbit nettiyhteys.

Residenssi

Rääkkylän Oravisaloon 2019 perustettu Hakoniemen residenssi tarjoaa luonnonläheisen, rauhallisen sekä inspiroivan työskentely-ympäristön luovan alan ammattilaisille. Hakoniemen toiminnan ydin ja inspiraatio on sen sijainti sisävesisaaristossa, monimuotoisen luonnon ympäröimänä. Painotamme residenssivalinnassamme kiinnostusta luonnonympäristöön ja ympäristön kannalta kestävästi toteutettaviin työsuunnitelmiin. Residenssi soveltuu mm. eri alojen taiteilijoille, muusikoille, kirjailijoille, artesaaneille, muotoilijoille ja arkkitehdeille.

Residenssi sijaitsee 15 km Rääkkylän keskustasta, eikä talossa ole paikalla asuvaa henkilökuntaa, joten residenssi soveltuu omatoimisille ja itsenäisille residenssivieraille.

Seuraa myös somessa: Instagram

Osoite

Hakoniementie 93, 82310 Rääkkylä

Yhteystiedot

Hakoniemi Luova tila

Katso myös

© 2023 Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi