Central Karelia is a tourist area formed by Kitee, Rääkkylä and Tohmajärvi in North Karelia. Tourists to the eastern border region come to spend time with themselves, and they wish for a unique experience.

The peaceful pace and activities at the countryside and the happy and relaxed nature of the Karelian people soothe the souls of visitors. If you wish, you can be by yourself and just relax. However, even if you are surrounded by silence, the Karelian people are happy to chat and show their hospitality to their guests; we accept all people as they are.

Finding your way of being is easy in the heart of Karelia!

Off the beaten track – Travel to Joensuu on a large lake ferry

Whether you’re driving from south to Joensuu, Koli or some of the other interesting sites in North Karelia, remember to slow down on highway 6 at Tolosenmäki, Kitee, and take the inviting scenic route through the diverse island nature of Rääkkylä. A twenty-kilometre addition to your trip will take you through the natural beauty of North Saimaa and idyllic countryside scenery. You will also get to enjoy an enchanting ferry ride.

READ MORE >

Soratien rahinaa – Helmiä kyläteiden varsilta

Suomi on järviensä ohella myös tuhansien maisemareittien maa. Sydänkarjalaisten kyläteiden varsille mahtuu monta tarinaa aina rakkaudesta pontikkaan, mutta eritoten niillä korostuu alueen vahvat karjalaisjuuret. Kukoistavat ja viriilit kyläyhteisöt talkoineen ja tapahtumineen, hiekkateiden päästä löytyvät puodit ja myymälät, risteyksissä odottavat kauppa- ja kirjastoautot. Nämä jos mitkä, ovat niitä asioita ja paikkoja, missä pääset kokemaan aitoa paikallisuutta.

Lue lisää >

Karelianpolut – Maastopyöräilyn ja polkujuoksun huumaa

Karelianpolut löytää Kiteen, Rääkkylän ja Tohmajärven alueelta. Yhdeksästä erillisestä rengasreitistä koostuva kokonaisuus on suunniteltu polkujuoksua, maastopyöräilyä ja patikointia varten. Reitit ovat kuitenkin erittäin suosittuja myös koiranulkoiluttajien sekä marjastajien että sienestäjien keskuudessa. Reittien suunnittelun lähtökohtana on ollut helppo saavutettavuus ja niille pääseekin liittymään aivan kuntataajamien keskustoista.

Lue lisää >

Here are some additional reasons to fall in love with Central Karelia

BE INSPIRED >

Events

Finland is well-known as the promised land of various great and unique events. Central Karelia also boasts several fun and characterful events. These warm-hearted Karelian get-togethers have maintained their sense of authenticity

EVENT CALENDAR

#sydänkarjala #kaikessarauhassa

Mikäli viikonloppuna tekee mieli laturetkeileimään, hiihdetään sunnuntaina 6.3.2022 Sydänkarjalassa perinteinen Siirin hiihto ⛷️ Kauniissa Tohmajärven talvimaisemissa järjestettävä hiihtotapahtuma on ilmainen ja tarkoitettu kaikenikäisille. Varaa kuitenkin käteistä latukahvioita varten! ☕🍩

Laturetkelle pääset Tohmajärven liikuntahallilta (Kirkkotie 10) tai Akkala-Jouhkolan nuorisoseurantalolta (Akkalantie 68) klo 8.00-12.00. Latukahviot palvelevat ulkona klo 15.00 saakka.

#sydänkarjala #kaikessarauhassa #tohmajärvi #hiihto #outdoorfinland #ulkonaperillä #luontoonfi
...

Tulevana viikonloppuna on tarjolla matalan kynnyksen hiihtoloma tekemistä niin lapsille kuin lapsenmielisillekin 🛷❄️

Kiteenlahden kyläyhdistyksen järjestämässä Lumiriehassa tarjotaan mäenlaskijoille kelkkakyyditys mäen päälle. Lisäksi myynnissä on lettuja, kahvia, makkaraa ja tuotemaistiaisina Arlan uutuustuotteita.

Tervetuloa viettämään hauskaa talvipäivää! Toistaiseksi kelikin näyttäisi suosivan tapahtumaa ☀️😎

Pulkkamäen löydät osoitteesta Kiteenlahdentie 31, Kitee.

#sydänkarjala #kaikessarauhassa #pulkkamäki #kitee #kiteenlahti #pohjoiskarjala #visitkarelia_finland #winterwonderland #outdoorfinland #ulkonaperillä
...

Hyvää Kalevalan päivää! Elias Lönnrot kulki matkoillaan myös Sydänkarjalassa. Näiden retkien pohjalta syntyi kansalliseepos Kalevala, joka vielä tänäkin päivänä toimii inspiraation lähteenä monille taiteilijoille ja muusikoille.

Kalevalaan kirjattuja runoja on kerätty kaikissa kolmessa kunnassa, mutta tunnetuin paikka löytyy kuitenkin Kiteen Kesälahdelta.

Ensimmäisellä runonkeruumatkallaan vuonna 1828 Lönnrot kirjasi Juhana Kainulaisen lausumia runoja, kansanuskomuksia ja loitsuja Hummovaaralaisen petäjän juurella. Kahden päivän aikana hän taltioi muistiin yhteensä 59 erillistä runoa, joista suurin osa oli loitsuja. Nämä runot muodostivat merkittävän osan niin sanotusta Alku-Kalevalasta eli Runokokous Väinämöisestä. Niihin kuului muun muassa Sampo-runoja ja Lemminkäisen virsi.

Lönnrotin Petäjä ja samassa pihapiirissä sijaitseva Juhanantupa sekä puolen kilometrin kävelyn päästä löytyvä Pirunpöytä ovat tänäkin päivänä suosittuja käyntikohteita. Pirunpöytä on aikoinaan toiminut Kainulaisen suvun uhrikivenä.

#sydänkarjala #kaikessarauhassa #kalevala #väinämöinen

📸 @hakoniemiluovatila
...

Vaikka talvi on näin hiihtolomaviikkojen alussa parhaimmillaan ja lisää luntakin on luvattu, alkaa näinä aurinkoisina hetkinä silti olla jo kevättä rinnassa ☀️

#sydänkarjala #kaikessarauhassa #northkarelia #visitkarelia_finland
#finnishnature #suomenluonto #luontoonfi
...

Avantouinti on paitsi vahva luontoelämys, mutta myös valtavasti positiivisia vaikutuksia kehon ja mielen hyvinvointiin tarjoava laji. Bloggari @endorfiininmetsastaja tutustui alkuvuodesta Sydänkarjalan avantouintipaikkoihin. Hänen profiilista löytyvän linkin kautta pääset lukemaan jutun kohteista ja palveluntarjoajista 🏊🏻🧊

#sydänkarjala #kaikessarauhassa #avantouinti #iceswimming #visitkarelia_finland #lakelandkarelia
...

Tänä talvena on lumitöiden ohella päästy nauttimaan myös talviurheilusta sen todellisessa merkityksessä. Meillä on nimittäin lunta!! ❄️🎿 Virallisella mittauspisteellä @tohmajarvi peräti 83 cm, eli jopa enemmän kuin Lapissa! Tervetuloa nauttimaan talvesta 🤗

#sydänkarjala #kaikessarauhassa #winterwonderland #pohjoiskarjala
...

Kuluneen viikon suojakelit tiivistivät varsin ilmavaa lumipeitettä ja nyt alkavat pakkaset luovatkin loistavat olosuhteet esimerkiksi lumikenkäilylle. Hyviä merkittyjä reittejä lumikenkäilyyn löytyy esimerkiksi Hutsin urheilukeskuksen ympäristöstä Kiteeltä. Myös muut @karelianpolut reitistöt Kiteellä, Rääkkylässä ja Tohmajärvellä ovat mainioita vaihtoehtoja.

#sydänkarjala #kaikessarauhassa #snowshoeing #pohjoiskarjala #northkarelia
...

Aurinkoiset terveiset Sydänkarjalasta☀️ Heti kuun alkuun päästiin nauttimaan marraskuun keleistä parhaimmillaan!

#sydänkarjala #kaikessarauhassa #rääkkylä #ourfinland #visitkarelia_finland

📸 @parastaraakkylaa
...

Vielä on enimmäkseen vihreää, mutta aivan näillä näppäimillä päästään toden teolla nauttimaan ruskanväreistä🍁🤩 Oiva tapa nauttia ruskasta on lähteä maastopyöräilemään. Tähän @karelianpolut tarjoaa monta erinomaista reittivaihtoehtoa! Maastopyörän voit Sydänkarjalassa vuokrata esimerkiksi @lakelandkarelia vuokraamosta🚴

#sydänkarjala #kaikessarauhassa #karelianpolut #visitkarelia_finland #mountainbiking #ruska #fallcolor #ourfinland #outdoorfinland
...

Syksy on perinteisesti ollut sadonkorjuun aikaa! Parhaimmillaan sienet, omenat, marjat ja juurekset ovat toki tuoreeltaan, mutta oikein säilöttynä luonnonantimista riittää iloa myös pitkälle talveen.

Lauantaina 18.9. klo 10-14 voit käydä täyttämässä ruokakomeroasi myös Kiteen Koivikon kartanolla. Ulkotapahtumana järjestettävillä Elomarkkinoilla on myynnissä muun muassa alueen lähituottajien sadonkorjuutuotteita.

Markkinapaikalle navigoit osoitteella Koivikontie 8, Puhos.

#sydankarjala #kaikessarauhassa #kitee #pohjoiskarjala #visitkarelia_finland #suomenluonto #syksy
...

Tiesitkö, että Kiteen Kesälahdella järjestettävä City Mahaton 22.-28.8.2021 voi hyvinkin olla jopa Suomen pisin viestitapahtuma? Tapahtumassa viestiä viedään eri tavoin liikkuen yhtä jaksoisesti yli kuusi vuorokautta, tarkemmin ottaen 148 tuntia. Varsinaisen viestin ympärille on lisäksi koottu runsaus kattaus erilaista kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa.

Kesälahden Mahaton viikon ohjelmasta löytyy muun muassa Pave Maijasen muistokierros, Jukka Poika, Ilja Teppo, Juhani Lagerspetz, Kiteen omaa kulttuuritähti Markus Pulkkinen, nuorille oma ilta, vielä nuoremmille lapsille omaa ohjelmaa, kuntosalit auki ympäri vuorokauden, nuku yö ulkona, lepakkobongausta, improteatteria, jne.

Ohjelmatarjontaan voit tutustua tarkemmin sivuilla: www.citymahaton.fi

#sydänkarjala #kaikessarauhassa #kesälahti #visitkarelia_finland @prokesalahti
...

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

© 2023 Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi