Karelianpolut

Lyhyessä ajassa suuren suosion saavuttaneet Karelianpolut löytää Kiteen, Rääkkylän ja Tohmajärven alueelta. Kuudesta erillisestä rengasreitistä koostuva kokonaisuus on suunniteltu polkujuoksua, maastopyöräilyä ja patikointia varten. Reitit ovat kuitenkin erittäin suosittuja myös koiranulkoiluttajien sekä marjastajien että sienestäjien keskuudessa.

Reittien suunnittelun lähtökohtana on ollut helppo saavutettavuus ja niille pääseekin liittymään aivan kuntataajamien keskustoista. Myös eritasoisten harrastajien tarpeet on otettu huomioon ja haastetta löytyy monipuolisesti kaikentasoisille ulkoilijoille. Reitistöt on merkattu sekä kyltein, että opastetauluin. Jalkaisin liikkuvalle ne ovat selkeitä kulkea, koska opasteet on sijoitettu maastoon myös vauhdikkaita maastopyöräilijöitä ajatellen.

Maastoreittejä on Kiteellä 15 km, Rääkkylässä 5 km ja Tohmajärvellä 30 km. Talvipyöräilyn kasvavaan suosioon vastaa myös Kiteeltä löytyvä 5 kilometrin mittainen lanattu Talvi Trail. Maastopyörättömille on tarjolla Rääkkylästä löytyvä Saaristo Trail, joka on Pohjoisen Saimaan saaristossa kulkeva 43 kilometrin pituinen tiepohjareitti. Lisäksi kaikki reitit yhdistyvät samalta alueelta löytyviin muihin luontopolkuihin ja ulkoilureitteihin.

Tutustu Karelianpolkujen lisäksi myös muihin Pohjois-Karjalan pyöräilyreitteihin

Karelianpolkujen reittivaihtoehdot

Täältä löydät Sydänkarjalan sähköisen matkailuesitteen 2022

Matkustamisessa parasta on yhdessä vietetty aika ja hienot kokemukset. Aloita seuraavan lomasi suunnittelu tutustumalla Sydänkarjalan ihmisiin, elämyksiin ja ilmiöihin. Näiden tarinoiden ja kuvien parissa pääset irti arjesta ja saat uusia ideoita vapaa-ajan viettoon.

 

Matkailuesite 2022

© 2023 Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi